• Vathë 3,99+posta= 5.99Euro

Vathë 3,99+posta= 5.99Euro

Kjo formë gjeometrike vjen nga gjeometria e shenjtë dhe qëndron për ndriçim (përndritje).. Nga alkimia tek shkenca, do ta shihni këtë simbol gjatë gjithë historisë në Kinë, Indi, Spanjë, Itali, Turqi dhe shumë rajone të tjera. Në kohët moderne, lulja e jetës është një koncept popullor dhe gjithashtu mund të shihet në forma të ndryshme të artit. 

Shumë e shohin Lulen e Jetës si një simbol që përfaqëson ose përshkruan ciklin e krijimit. Ky simbol tregon që gjithë jeta dhe vetëdija lindin nga një burim (duke qenë rrethi i parë).
6 rrethet e ardhshme janë identike me procesin e ndarjes së qelizave. Prandaj, Lulja e Jetës shihet si një model i krijimit të Perëndisë. Emri "Lulja e Jetës "nuk rrjedh nga një imazh lule, por nga cikli i një peme frutash.
Kur vëzhgojmë këtë cikël mund të shohim se pema rritet nga sythi në lule dhe këto transformohen përfundimisht në fruta (dardhë, qershi dhe kështu me radhë). Fruta mbart
fara brenda dhe kur frutat bien në tokë këto fara përfundimisht krijojnë pemë të reja. Ky është cikli që kthehet nga pema në lule në fruta dhe pemë përsëri. Është fantastike dhe zbulon mrekullinë e jetës.


Ciklet e Lules së Jetës
Le të hedhim një vështrim në fazat e ndryshme të luleve të krijimit të jetës
RRETHI I PARË
Me rrethin e parë fillon udhëtimi ynë
Lulja e Jetës Ka origjinën nga një rreth dhe të gjitha rrathët tjerë janë ndërtuar rreth kësaj. Kjo do të thotë që ju filloni vizatoni një rreth dhe pastaj vazhdoni të vizatoni të gjithë rrathët tjerë rreth saj. Ky simbol i Lules së Jetës i takon Gjeometrisë së Shenjtë dhe besohet se e gjithë jeta është pjesë e një plani hyjnor, gjeometrik.
Të gjitha strukturat e njohura për ne po ndjekin këtë plan. Me sa duket, Lulja e Jetës është shumë e rëndësishme si simbol gjeometrik. 
Kështu duhet të duket simboli:

HISTORIA E LULES SË JETËS
Lule e Jetës është një simbol interesant dhe antik. Ajo është gjetur të mbajë rëndësi në kulturat e shumta në të gjithë botën, ndërsa simboli i Lules së Jetës shihet në manuskriptet e lashta, në tempuj, në sinagoga dhe në art. Megjithatë, ajo u quajt vetëm si 'Lule e Jetës' kohët e fundit në vitet 1990.
Pamjet më të vjetra të njohura të Lules së Jetës u gjetën në Tempullin e Osiris në Egjipt dhe datojnë të paktën 6 000 vjet më parë, dhe hulumtimet e fundit kanë arritur në përfundimin se ato nuk mund të ishin bërë më parë se 535 pes. Këto pamje të simbolit janë magjepsëse, sepse nuk janë gdhendur në shkëmb, por janë djegur ose tërhequr mbi granit me okër të kuqe me saktësi të madhe. Disa besojnë se simboli mund të ishte përdorur për të përfaqësuar Syrin e Ra.
Leonardo da Vinçi ishte i njohur për të studiuar modelin e Lules së Jetës dhe nxori pesë simbolet platonike, si dhe Raportin e Artë të Phit, nga simbolet.

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good

Vathë 3,99+posta= 5.99Euro

  • Product Code: ps0002
  • Availability: In Stock
  • 5.99€